In verband met faillissement kan er niet worden besteld en zullen eerder bestelde goederen niet geleverd worden. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina.

Due to bankruptcy it is no longer possible to place new orders and previously ordered goods will not be delivered. For more information, please proceed to this page.


Aramith Super 5-Ball Biljartset - 61.5 mm

Dit product is tijdelijk uitverkocht
€ 136,95
Exclusief verzendkosten: € 6,95

De Aramith Super 5-Ball Biljart set is een ballenset voor het nieuwe 5-ball biljart spel, dat is ontwikkeld door de KNBB om een nieuwe generatie biljarters aan te spreken. Het spel is een soort combinatie van darten en biljarten waarbij van een oneven start score wordt afgeteld naar 0 door punten te scoren via het combineren van verschillende waarde ballen.

De ballen zijn gemaakt van een unieke fenolhars ontworpen door Aramith. In vergelijking met polyester ballen weerstaan deze fenolische ballen meer dan 50 keer meer impacten, zijn meer krasbestendig en verminderen slijtage van het laken. De ballen hebben de standaard biljartbal grootte van 61.5 mm en zijn zo gecalibreerd dat de optimale kaats ontstaat voor een optimale controle over elke stoot. De ballen zijn genummerd en hebben verschillende kleuren, nl. Blauw, Geel, Groen, Rood en Wit

  • Ballenset voor 5-ball biljart
  • Perfecte ronding en balans
  • Hoge Impact Weerstand
  • Heavy-Duty Solid Core
  • Diameter: 61.5 mm
  • Materiaal: Aramith Fenolhars
Artikelnummer ASNZHG9KZ7
Barcode 8717931924269
Merk Aramith
Sport Biljart

Extra informatie

De spelregels:

Het 5-Ball spel wordt gespeeld met gekleurde ballen, waarop de punten zijn aangegeven: de blauwe bal is 6 punten waard, geel en wit 4 punten, rood 2 punten en groen 1 punt. Het spel wordt gespeeld in sets, bijvoorbeeld naar de best of 3, 5 of 7 en net als in darts wordt teruggeteld naar 0. Het aantal punten per set wordt vooraf afgesproken en kan 51, 101 of 151 zijn. De speler die het eerst op 0 eindigt, wint de set. Om punten te maken, moeten er minimaal twee ballen worden geraakt. De waarde van de geraakte ballen wordt bij elkaar opgeteld en wordt gerekend als de score per beurt. De waarde van de eigen bal telt niet mee.

De ballen worden bij het begin van het spel op hun startpositie gelegd: rood op de boven stip, blauw op de middelste stip, rgoen op de midden-onder-stip en geel en wit respectievelijk op de stip links en rechts van groen. De spelers spelen met de witte en de gele bal en iedere speler behoudt zijn eigen kleur speelbal gedurende de hele wedstrijd. Bij de aanvangsstoot moet de beginnende speler altijd eerst de rode bal raken, voordat hij een andere bal raakt. Bij volgende stoten mag zelf gekozen worden welke bal het eerst aangespeeld wordt. Ongeldige scores ontstaan als een speler meer punten scoort dan hij nog over had en dus niet exact op 0 eindigt, of als een speler uitkomt op een puntenaantal waarvan men in een volgende speelbeurt niet op 0 kan eindigen. In deze gevallen behoudt de speler het aantal nog te maken punten.

Indien een bal van de tafel gestoten wordt, dan wordt de bal teruggeplaatst op zijn eigen stip. Als de eigen stip geblokkeerd is door een andere bal, komt de bal terug op de eerste vrije stip in de volgorde: wit of geel, groen, blauw of rood).

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Excel 107M Biljartkeu

€ 77,50

Special Price € 61,60