In verband met faillissement kan er niet worden besteld en zullen eerder bestelde goederen niet geleverd worden. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina.

Due to bankruptcy it is no longer possible to place new orders and previously ordered goods will not be delivered. For more information, please proceed to this page.


Dart Shaft

Van laag naar hoog sorteren

1-20 tot 25

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van laag naar hoog sorteren

1-20 tot 25

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Dart Shafts

De shaft is het gedeelte van de dartpijl tussen de barrel en de flight. Deze zijn er in verschillende maten en in aluminium of kunststof.

De lengte

Als de dart in de vlucht zwabbert naar het bord, dan is de kans groot dat je met een te lange of juist een te korte shaft gooit. Er zit qua gewicht niet veel verschil tussen langere of kortere shafts. Controleer bij een onstabiele gooi ook het gewicht, het model en de flight van de pijl. Heb je het gevoel dat je heel hard moet gooien dan kun je ook een andere lengete proberen.

Metaal of Nylon?

Ga voor de juiste balans en goede grip om de perfecte worp te genereren. Nylon shafts hebben perfect passende ringen die in tegenstelling tot de traditionele ringen niet openen wanneer de flights erop gezet worden, wat resulteert in een ongelofelijke "vice-like" grip. Bij de dart shafts met de ingegraveerde kuiltjes, ontstaat er een stabiliserende laag van lucht rond de shaft. Dit vermindert de weerstand en verhoogt de draagkracht. 

Ga je voor een metalen of nylon dart shaft? Het nadeel van een metalen dart shaft is dat deze niet altijd gemakkelijk open gaat. Met een nylon dart shaft heb je dit probleem niet. Het nadeel van een nylon dart shaft is dat deze sneller kapot kan gaan als er een andere pijl in komt.