In verband met faillissement kan er niet worden besteld en zullen eerder bestelde goederen niet geleverd worden. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina.

Due to bankruptcy it is no longer possible to place new orders and previously ordered goods will not be delivered. For more information, please proceed to this page.


Tennisballen

Van laag naar hoog sorteren

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren

2 artikel(en)

Tennisballen

Ook bij het kiezen van de juiste tennisbal is het belangrijk rekening te houden met de eigenschappen van een tennisbal. Het grootste verschil tussen de verschillende soorten tennisballen is het onderscheid tussen drukloze en gasgevulde tennisballen.

Drukloze tennisballen

De drukloze tennisballen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, niet voorzien van een speciale druk in de kern. De druk in de tennisbal zelf heeft eenzelfde druk als de druk buiten de bal. Deze drukloosheid van de bal maakt dat ze een langere levensduur hebben dan de gasgevulde tennisballen. Ze beschikken echter wel over iets minder stuiteigenschappen. Drukloze tennisballen zijn vooral bedoeld voor beginners en de niet veeleisende tennissers.

Gasgevulde tennisballen

Gasgevulde tennisballen zijn voorzien van een met gas gevulde kern waardoor ze over betere stuit- en speeleigenschappen beschikken. In tegenstelling tot de drukloze tennisballen, heeft de met gas gevulde bal een kortere levensduur. Dit komt doordat het gas langzaam uit de kern verdwijnt en op een gegeven moment dus ‘leeg’ raakt. De betere speeleigenschappen van deze ballen zorgen ervoor dat vooral de ervaren tennissers veel speelplezier zullen beleven aan het tennissen met gasgevulde tennisballen. Proffesionele tennisers kiezen vaak voor ballen uit de Dunlop series.